måndag 4 juli 2011

Intyg av Arbetsterapeut

Jag var i juni månad på habiliteringen och gjorde en AMPS bedömning för att kunna få LSS-bostad. Här är intyget som arbetsterapeut skrev.

Intyg gällande behovet av särskild bostad enligt § 9 enligt LSS.

NeeKee är i behov av ett fysiskt stöd under sitt aktivitetsutförande. NeeKee kan inte påbörja aktiviteter, utan att det finns en person som kan hjälpa henne att påbörja aktiviteten, fungera som en startmotor. För annars kommer NeeKee inte igång att utföra aktiviteterna. Dels måste det fysiska stödet hjälpa NeeKee att fortsätta med aktiviteter, då NeeKee inte ser helheten i aktiviteten. NeeKee har dessutom svårt för att behålla kvar uppmärksamheten i aktiviteten för att den skall bli färdig. NeeKee får använda sig av mycket kraft/energi för att kunna genomföra aktiviteten. NeeKee är mycket osäker i sitt sätt att utföra olika aktiviteter. Måste även ha hjälp av det fysiska stödet för att veta när man skall avsluta aktiviteten.

NeeKee är i behov av stöd av en fysisk person vid t ex tvätt, matlagning, städning, personlig vård. NeeKee är i behov av att den fysiska personen hjälper NeeKee genom att besvara frågor på de moment som NeeKee är osäker på. NeeKee kan endast tillreda et mycket fåtal måltider, vilket inte räcker för att klara ett eget boende på egen hand. NeeKee är även i behov av hjälp hur vissa maskiner i ett hushåll fungerar.

Undertecknad styrker därför NeeKee's behov av egen bostad enligt § 9 enligt LSS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar